Scroll To Top

Jookbox Cherade – Litt kjedelig

Karakter

Det kan synes som om Vidar Busk & The Voo Doodz har hentet mye av inspirasjonen fra Louisiana og da spesielt New Orleans, for mye av låtmaterialet er hentet derfra eller har et mer enn over gjennomsnitt anstrøk av New Orleans ved seg. Innimellom beveger Vidaren seg østover og lirer av seg mer Texasblues-inspirert materiale.

Musikken er nøye arrangert og rik på detaljer med blåserrekke, dvelende vokal og tilbakelent og nøye planlagt gitarspill. Gitarspillet som utvilsomt er mannens force, ligger mer i bakgrunnen enn på hans tidligere utgivelser og man savner vel litt mer trøkk i gitaren etter hvert som låtene triller ut på rekke og rad.

Til tider blir det litt for tilbakelent og monotont i uttrykket. Heldigvis blåser han godt i fra seg på for eksempel Red Lipstick. Ellers varter han opp med fine ting på Goodnight Moon og Junko Partner som kanskje er mest kjent fra Dr. Johns reportoar. Og det er mye Dr, John, Professor Longhair og Neville Brothers over det Vidar Busk gjør.

Jookbox Cherade er en for så vidt vellykket plate, men det noe monotone lydbildet skaper til tider liten spennvidde og gjør at albumet ikke er av Vidar Busks beste.

Om skribenten

Dagfinn Bergesen

kommentarer