Scroll To Top

Western Reality – Lever ikke opp til potensialet

Artister: Sjangre: , ,
Karakter

På plate har det derimot skrantet litt og bandets siste langspiller, Western Reality, klarer ikke helt å leve opp til gruppens potensiale.

Jetsurfers har utviklet seg siden de albumdebuterte for syv år siden. Låtkvaliteten er gjennomgående blitt bedre og arrangementene mer stilsikre. Samtidig har bandet utviklet et sound som kler bandet bedre enn det til tider sprikende lydbildet Jetsurfers oppviste i tidligere dager,

Western Reality er gruppens tredje studioalbum siden debuten Jetlagged In Jetland kom i 2000. I tillegg har bandet gitt ut et livealbum og for to år siden kom bandets samleplate Five Years Down The Road.

Western Reality byr de på standard countryrock med smådykk innom honky tonk og en mer popifisert country. Låtene er helt greie og står ikke tilbake fra det mer annerkjente amerikanske countryartister har levert fra seg i den senere tid. Det vil med andre ord si at platen inneholder de nødvendige klisjeeer, både tekstmessige og musikalske, som skal til for at et sultent countrypublikum skal være fornøyde.

De har blitt bedre låtskrivere siden sist, selv om en låt som Make Love Like A Pornstar (And Cook Like Mama) kanskje ikke vitner om akkurat det (ønsker de virkelig en kjæreste som simulerer orgasme?). Til gjengjeld fungerer det langt bedre på The River Roll og Honky Tonk Hellraisin’ Hillbilly Blue.

Musikerne gjør en god jobb med en stødig gitarist Joachim Svendsen i spissen, og på produsentsiden har de samarbeidet med australske Jack Loveland, som har gitt Western Reality et godt og tidsriktig lydbilde.

Albumets store ankepunkt er vokalist Bjørn Nilsen. Hans greie, med uspennende vokal og lite imponerende engelskuttale, trekker dessverre voldsomt ned. Det hadde kanskje vært en idé å droppe engelske tekster og heller fremføre låtmaterialet på morsmålet.

Alt i alt har likevel ikke Jetsurfers så fryktelig mye å skjemmes over. Western Reality inneholder små doser av storhet og kan tidvis karakteriseres som stor underholdning. Jetsurfers oppleves dog aller best fra scenen.

Om skribenten

Dagfinn Bergesen

kommentarer