Kaizers og Pink på samme scene

Kaizers og Pink på samme scene

Foto: promo

I løpet av åtte dager og netter vil flere hundre artister underholde på festivalen som er en av de aller største musikkfestivalene i Europa, med rundt 400.000 gjester hvert år. Festivalen arrangeres på en øy midt i Donau, sentralt i Budapest.

Det er ikke snakk om en ren rockfestival, men en kulturfestival som hyller de fleste sjangere. Her finner du scener dedikert verdensmusikk, jazz, blues, techno og metal. Mens det er litt hummer og kanari på hovedscenen.

Rosa pop og keiserrock
Kaizers Orchestra (øverst) skulle egentlig gjøre sin eneste konsert på den ungarske festivalen i august, men siden de gjorde en konsert i Tyskland ved åpningen av en kunstfestival i juni blir dette derfor deres andre konsert, i et år de egentlig hadde tatt seg konsertfri for å fokusere på ny plate.

På hovedscenen kan man også få med seg blant annet Nitzer Ebb, The Chemical Brothers, The Good, The Bad & The Queen (nederst), Gogol Bordello, Pink (midten), Nine Inch Nails, Sinéad O’Connor, Faithless, !!!, Tool, Chris Cornell og The Killers.

Boine og Satyricon
På verdensmusikkscenen skal Mari Boine representere Norge, hvor det fyldige programmet inkluderer artister fra alle verdenshjørner.

Norsk metal står også på programmet med Satyricon. De spiller på metalscenen hvor man også kan få med seg navn som Within Temtation, Hammerfall, Skinny Puppy, Napalm Death og 60 andre hardrockende band.

På electronikascenen vil blant annet UNKLE, Cassius, Hooverphonic, IAMX og GusGus spille til dans. Og Timo Maas, Silicone Soul, Goldie, Dave Clarke, Satoshi Tomiie og Deep Dish er noen av DJ-ene som vil holde partyteltet varmt.

Festivalen går av stabelen for femtende gang i år, og starter 8. august.

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.