Sex Pistols tredve år etter

Sex Pistols tredve år etter

Og markering blir det! Nøyaktig tredve år etter at bråkebøttene og punkikonene Sex Pistols sto på en norsk scene for første gang og brølte ut God Save The Queen og Anarchy In The UK, skal det altså skje igjen.

Fredag 20. juli inntar riktig nok ikke Sex Pistols Mono-scenen, men Syv Pistols kommer til Pløensgate for å brøle, forhåpentligvis de samme sangene. Begivenheten blir fulgt opp med konsert på Blæst i Trondheim lørdag 21. juli (Sex Pistols holdt også konsert i Trondheim for tredve år siden, red.anm) . Da spilte de på Studentersamfundet dagen etter Oslobesøket.

Ideen klekket over et par øl
Ideen til denne markeringen fikk Café Monos altmuligmann Beatles og ikke helt ukjente Sola Johnsen (Wannskrækk, DumDum Boys) over noen øl en sommerdag på Mono. Sola sa seg villig til å stable et band på bena. Syv Pistols består foruten Sola Johnsen selv på trommer av Truls Lorentzen og Vemund Engan på gitarer og Øyvind Engan på bass.

Fire vokalister
I tillegg består Syv Pistols av ikke mindre enn fire vokalister! Jørgen Nøvik, Asgeir Engan, Marius Forbord og Jan Sigurd skal sørge for at det verbale budskapet skal nå ut til publikum. Det brokete mannskapet har for øvrig sitt daglige musikalske virke i band som Wannskrækk, Brutal Kuk, Svartlamoen Hardkor og The Reilly Express.

Materialet blir ikke så uventet hentet fra Sex Pistols‘ begrensede repertoar. Meningen er å spille intet mindre enn hele albumet Never Mind The Bollocks, Here’s The Sex Pistols, klassikeren fra 1977, fra første til siste låt. Slikt kan lett ta av og det kan lett bli stinn brakke på Café Mono denne fredagen i juli.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.