Ween med høstplate

Ween med høstplate

Det melder det amerikanske bransjeorganet Billboard.

La Cucaracha blir bandets første utgivelse på Schnitzel Records, og byr blant annet på en gjesteopptreden av jazzsaksofonisten David Sanborn. Ifølge Billboard har flere av låtene vært faste innslag på Weens konserter det siste året.

Ween ble dannet av 14-åringene Mickey Melchiondo (Dean) og Aaron Freeman (Gene) i 1984. Debutplaten, GodWeenSatan: The Oneness, ble sluppet først i 1990, men var til gjengjeld et dobbeltalbum. Utover 90-tallet har bandet hatt et stort antall utgivelser, der Pure Guava og Chocolate and Cheese av mange regnes som kunstneriske høydepunkter.

Blant den norske fansen går det fremdeles gjetord om den legendariske konserten Ween spilte på Rockefeller i Oslo i 1997, som bandet i etterkant vurderte å gi ut som egen liveplate. Foreløpig er det usikkert om amerikanerne legger Norge inn i turneplanene i nær fremtid.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.