Scroll To Top

Lifeline – Hyggelig soulpop

Karakter

Lifeline ble spilt inn analogt, og hele prosessen tok syv dager inkludert miksing. Derfor høres det svært levende og organisk ut, og det er absolutt en styrke. Ben Harper har en god stemme, og er en god låtskriver som tydeligvis har hørt på storheter innen soulen, som Marvin Gaye og Otis Redding. I tillegg har han hentet litt av hvert fra artister som Keb Mo, Cat Stevens og Van Morrison (bare hør på In The Colors).

Det hele er behagelig og nedstrippet og i all hovedsak akustisk fremført. Vi snakker om radiovennlig soul, pop og små glimt av blues, fremført forbilledlig om enn noe forutsigbart.

De store høydepunktene uteblir riktignok, men det er nok av positive øyeblikk til at Lifeline kan stemples godkjent. Av låter er det verdt å nevne Fool For A Lonesome Train, Say You Will og Needed You Tonight, hvor Harper går The Black Crowes i næringen.

Lifeline er ikke stor kunst, men er likevel blitt en høreverdig plate som best nytes på kveldstid med noe godt i glasset.

Om skribenten

Dagfinn Bergesen

kommentarer