Lost In The Woods – Gøy med prog

Lost In The Woods – Gøy med prog

Annot Rhül er ikke egentlig et band men et enkeltmannsforetak og hovedmannen har sitt sete i Trondheim og heter Sigurd Lühr Tonna. Og står som komponist på de sytten låtene på platen. I tillegg trakterer han de fleste av instrumentene, selv om han får hjelp av musikere som Haakon Marius Pettersen fra blant annet Fucface og Moving Oos og medlemmer av Seid.

Det musikalske har han hentet inspirasjon fra diverse musikkstiler og fenomener som krautrock, psykedelia og progrock samt filmusikkompositører med skrekkfilm som hovedtema. Band som Amon Dûül, The Doors (kan det være orgelet?), tidlig Pink Floyd (Lost In The Woods) og Hawkwind (The Dark Lord) er det fullt mulig å høre i Annot Rhüls låter uten at det gjør noe.

Med et så sprikende musikalsk utgangspunkt burde Lost In The Woods bli en nokså sprikende og schizofren plate og det har det da også blitt. Men det hele er så dyktig og pent satt sammen at det ikke blir skadelidende for albumet som helhet. Det er drivende dyktig utført med solide musikerbidrag og låtene holder stort sett god kvalitet.

Det er riktignok bidrag på Lost In The Woods som ikke holder mål. Noen av bidragene er en smule stillestående og pregløse, samt at iveren til å eksperimentere har gått på bekostning av selve låten. Lost In The Woods innholder likevel så mye vellyd og sterke låter at det nesten er en fest å lytte til. Annot Rhül blir det spennende å følge med fremover

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.