Scroll To Top

Two Shoes – Forfriskende sjangermiks

Artister: Sjangre: , ,
Karakter

Å sette denne musikken i bås er meningsløst. På The Cat Empires Two Shoes finner du sløy ska, reggae og dancehall, smektende latinorytmer, melankolske sigøynertoner, litt jazz og moderne R’n’B og hiphop.

En forenkling: Vokalen har ska- og reggaepreg, mens rytmene er latinoinspirerte.

Freske The Rhythm er et treffende eksempel, der kroppen vil danse, mens hodet bare vil synge sløvt og ta livet med ro. Det samme kan sies om den fengende åpningslåten How To Explain og fine In My Pocket. The Chariot er pur ska i ekte The Specials-tradisjon, med trompeter og et veldig driv skreddersydd for festlige aktiviteter.

Skjematisk blir det likevel aldri. Overraskelsene er mange her. Vi applauderer takt- og sjangerskiftene underveis. Kreativt er ordet som best beskriver The Cat Empires aktiviteter.På Sly leverer det åtte mann sterke bandet fra Melbourne mindre ska. I stedet får du spretten poprock med latinsk temperament. Det gjelder også Days Like These, som med ungdommelig preg og allsangvennlig refreng har hitpotensial.

Litt fyllstoff får du. Den positivt titlede Party Starteder en forglemmelig trudelutt. The Lost Song har – vel – tapt på forhånd. The Cat Empire er store i Australia, og denne utgivelsen kan ses som et forsøk på å nå publikum i andre deler av verden. Skiva ble spilt inn allerede i 2005., men dette er en modifisert utgave spilt inn i Havana på Cuba.

Å blande sjangere er ingen garanti for suksess, men her har det lykkes. Dette er en godtepose full av hyggelige overraskelser.

Om skribenten

kommentarer