Cease To Begin – Store følelser

Cease To Begin – Store følelser

De som fikk med seg den kritikerroste debuten Everything All The Time fra 2006, har nok ventet i spenning på oppfølgeren fra Seattle-bandet. Vel, allerede under det drivende åpningssporet Is There A Ghost aner man konturene av en stor plate. Albumet er blitt en herlig smeltedigel av rock, intelligent pop og sågar country.

Den endelige miksen er for så vidt ikke spesielt komplisert, den er likevel vanskelig å sette ord på. Årsaken er blant annet at det ligger mange og store følelser i uttrykket til Band of Horses. Dette er et band som legger igjen mye varme mellom melodilinjene.

Dette understrekes, men ikke overdrives, ved hjelp av Ben Bridwells såre og uttrykksfulle vokal. Som vokalist og element i Band of Horses storslagne, melankolske sound er han uovertruffen. Albumet er variert, og om det er platens mer lavmælte øyeblikk, som i den fantastisk vakre Window Blues, eller i de mer energiske, episke rocklåtene, så fremstår bandet som skarpe og levende stemningsformidlere. Og ikke minst: De er svært sterke låtskrivere, som makter å engasjere gjennom samtlige av albumets ti melodier.

Band of Horses leverer et album som umiddelbart setter seg, og som har den sjeldne kvaliteten at det vokser seg større. Fortsetter det slik,vil dette bli et av høydepunktene i 2007.

Bjørnar Hjellen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.