The Police tjener best på tur

The Police tjener best på tur

Billboards årlige måling av konsertbillettsalg er det de game som er eldst, med The Police i en klasse for seg selv. Sting & co har per midten av november i år solgt hele 1,8 millioner billetter på sin verdensomspennende turné, og bruttoinntektene nærmer seg 1,2 milliarder kroner.

På andreplass følger et annet comebackband, Genesis. Hittil i år har bandet dratt inn over 700 millioner kroner på i alt 46 konserter, til tross for at bandets fremste kreative kraft, Peter Gabriel, har nektet å være med på gjenforeningen.

Gamle briter virker å være mer etterspurte enn noensinne, ifølge Billboard. Både Roger Waters og Rod Steward klarer nemlig også å karre seg inn på topp 10-listen, og med bruttoinntekter fra billettsalg på henholdsvis 290 og 380 millioner kroner i år har de begge formodentlig nok til hårpomade og giktsalve.

Her er topp 10-listen:
1. The Police
2. Genesis
3. Justin Timberlake
4. Kenny Chesney
5. Rod Stewart
6. Cirque Du Soleil’s Delirium
7. Roger Waters
8. Tim McGraw/Faith Hill
9. Christina Aguilera
10. Rascal Flatts
(Kilde: Billboard)

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.