Synger Jula Ut Og Inn – God jul

Synger Jula Ut Og Inn – God jul

Hva sier du til en julesamling kjemisk fri for engler, fred på jorden og annen tradisjonell julestemning? Drømmere & Drankere er en lystig gjeng, med vokalist og sjefslåtskriver Dag Tufte som bandets ubestridt leder. De bedriver countrymusikk med øre for zydeco og andre nært beslektede musikksjangre fra sørstatene. Bak seg har bandet et selvtitulert debutalbum som har mottatt gode kritikker, og de turnerer flittig med en norskspråklig, countryinfluert rock som både har alvor og glimt i øyet.

Synger Jula Ut Og Inn er det definitivt glimtet i øyet som er mest fremtredende. Singelen inneholder tre låter med jul som tema, og begynner fint med Jesus Sitter På Låven, der Tufte stiller det betimelige spørsmålet ”er det sant at nissen er død?”. I god julesangånd har de hyret inn en et barnekor. Det er selvsagt toppen av frekkhet og feighet, men jeg er ikke dum (og her putter jeg inn en ferdigutfylt parentes slik at desken ikke skal la seg friste av å skrive inn en morsom red.anm. på min bekostning). Slikt kan føre til kommersiell suksess, og det er dem vel unt.

Videre antyder Drømmere & Drankere at Jesus kanskje ikke var så snill som religionshistorikerne vil ha det til. I låten stjeler nemlig Jesus nissens grøt. Slikt er ikke pent, men grøt må man jo ha i julen enten man er Guds sønn eller Jørgen Hattemaker.

Andre låt ut er Julekveld I Fengselet, en ypperlig tolkning av John Prines like ypperlige og tristmorsomme Christmas In Prison, dyktig oversatt av Dag Tufte. Det hele avsluttes med skademeldingen Bestemor Ble Drept Av Et Reinsdyr, som også er en oversettelse. Opprinnelig går den under tittelen Grandma Got Run Over By A Raindeer. Finfin er den like fullt med sitt belivede trekkspill og mandolinspill.

Med Drømmere & Drankere som Synger Jula Ut Og Inn kan julefeiringen endelig begynne. Da er det helt avslutningsvis bare å ønske alle sammen en riktig god jul!

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.