How We Lost – En postrock-flørt

How We Lost – En postrock-flørt

Ingen fare for gjentakelse av gamle bragder, altså, for flinkisene i Windsor For The Derby går den veien de føler for, og som regel gjør de det med hell. Det er nesten imponerende hvor uanstrengt det virker når disse gutta eksperimenterer med sjangre. Sånn kan det i alle fall høres ut, men det kan ha like mye sammenheng med at det tok et år å spille inn denne plata.

How We Lost domineres av fjærlett postrock, hvor Explosions In The Sky må kunne sies å være nærmeste pårørende. Men det er det også rom for en og annen flørt med indiepop, postpunk og kraut. På låten What We Want nærmer de seg sågar My Bloody Valentine med samme, uanstrengte mine. Og, joda, gjenkjennelsesfaktoren fra tidligere album er tilstede, uten at det kaster noen mørke skygger. Tvert i mot. Windsor For The Derby er på mange måter litt tilbake hvor de var med We Fight Till Death fra 2004. Forskjellen er at de denne gangen er mer lavmælte, dronende og rundere i kantene.

Sett under ett, er det ingen tvil om at bandet har lagt sjela i å sy sammen låtene til en helstøpt og gjennomprodusert plate. Resultatet er behagelig, og kanskje deres mest tilgjengelige plate til nå. Dette er fin-fin postrock, men mangler de helt store utfordringene og høydepunktene. Akkurat det er kanskje litt ulikt Windsor For The Derby, men gjør samtidig How We Lost til en helt grei inngangsportal for nye lyttere.

Rune Aas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.