Scroll To Top

Samvittighetsambassadør

Artister: Sjangre: , , ,

Foto: David Scheinman

Den tidligere Genesis-frontmannen mottar Amnestys Ambassador of Conscience Award på en tilstelning på Hard Rock Café i London 10. september. Peter Gabriel har jobbet sammen med organisasjonen siden 1986, og har også involvert seg i en rekke andre freds- og menneskerettighetsprosjekter.

Dette er sjette gang prisen deles ut. Tidligere har blant andre Nelson Mandela, U2, Mary Robinson og Vaclav Havel vært mottakere.

Gabriels musikkarriere startet i 1965, da han som 15-åring stiftet Genesis. I 1975 forlot han progbandet, og ga seg ut på en solokarriere som nådde sitt kommersielle rundt midten av 80-tallet. Såkalt worldmusikk ble etter hvert en stadig mer synlig innflytelse på Gabriels musikk, og i 1989 stiftet han plateselskapet Real World for å løfte frem denne sjangeren.

Om skribenten

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

kommentarer