Samvittighetsambassadør

Samvittighetsambassadør

Foto: David Scheinman

Den tidligere Genesis-frontmannen mottar Amnestys Ambassador of Conscience Award på en tilstelning på Hard Rock Café i London 10. september. Peter Gabriel har jobbet sammen med organisasjonen siden 1986, og har også involvert seg i en rekke andre freds- og menneskerettighetsprosjekter.

Dette er sjette gang prisen deles ut. Tidligere har blant andre Nelson Mandela, U2, Mary Robinson og Vaclav Havel vært mottakere.

Gabriels musikkarriere startet i 1965, da han som 15-åring stiftet Genesis. I 1975 forlot han progbandet, og ga seg ut på en solokarriere som nådde sitt kommersielle rundt midten av 80-tallet. Såkalt worldmusikk ble etter hvert en stadig mer synlig innflytelse på Gabriels musikk, og i 1989 stiftet han plateselskapet Real World for å løfte frem denne sjangeren.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.