Fadderband

Fadderband

Foto: Thomas Olsen/berlinkontoret.no

Den nye trenden er å pushe andre opp og frem. Det kan i hvert fall se slik ut om du er et etablert navn med bakgrunn fra den bergenske musikkscenen.

Erlend Øye og Mikal Telle samlet nylig flere bergensspirer på samleplata Opplett. Og forrige helg tok de med seg ett av bandene, The New Wine, til Berlin og bransjetreffet Popkomm.

Geir Hermansen, Johan Hatleskog, Adrian Søgnen og Stian Iversen i The New Wine fikk god respons under sin offisielle Popkomm-opptreden fredag, og fikk som supportband dagen etter også overbevist fansen til franske Poni Hoax om at det er vel verdt å vende blikket nordover. Med to konserter fikk de markert seg i Berlin, og på ett av Europas viktigste møtesteder for musikkbransjen.

Denne uka ble det også kjent at bandet skal spille på by:Larm i Oslo neste år. Men allerede 22. november kan du få med deg bandet på Tellé-fest på Verftet i Bergen.

Fotograf: Thomas Olsen Datarocks Fredrik Saroea og Ketil Mosnes kunne også fronte et band i Berlin gjennom sitt plateselskap, YAP. Syntax TerrOrkester spilte på den lille klubben Lovelite i Friedrichshain.

Konserten var også en markering for YAPs nye singelkonsept, hvor de hver måned i 10 måneder fremover vil gi ut en 7″ med 10 forskjellige debutanter fra Bergen. Hver singel vil være produsert av Datarock, og gis ut i begrenset opplag.

Syntax TerrOrkester er første band ut med singelen O Herliga London. Når alle singlene er ute, skal låtene samles og gis ut som album under tittelen One City One Dream i 2009.

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.