Emo-comeback

Emo-comeback

Sola skinner, folk er glade, og den enorme bølgen av emo-kids de siste årene har tatt panneluggen og sluttet å grine. Timingen er tilsynelatende perfekt for et comeback fra Sunny Day Real Estate, et av de mest toneangivende bandene innen emo-sjangeren som oppsto på starten av 90-tallet. Panorama aner et lettelsens sukk fra verdens emo-veteraner, som kanskje kan begynne å snakke åpnelyst om emo igjen uten fare for å bli koblet til My Chemical Romance eller Dashboard Confessional.

Sunny Day Real Estate ga ut to ikoniske album, før bandet ble splittet i 1995, mens Nate Mendel og William Goldsmith gikk videre til Foo Fighters. Deler av bandet kom riktignok sammen igjen i perioden 1997-2001, men denne gangen er de tilbake med den originale line-upen. I første omgang er det snakk om en turné i USA og Canada, i tillegg til at Sub Pop gir ut re-issues av de to første albumene Diary og LP2, som kommer også til å romme noen bonusspor.

PS! Trenger du en innføring i emo-historien, kanskje? Da kan du i så fall sjekke ut denne siden.

Rune Aas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.