Joy Division-legende til Benicàssim

Joy Division-legende til Benicàssim

Det melder festivalen i en pressemelding. Blant andre nye navn på plakaten finner vi Charlotte Gainsbourg, Broken Bells, Timo Maas og norske Prins Thomas.

I 1977 var Peter Hook med på å starte Joy Division, en gruppe som i løpet av sin korte karriere rakk å skrive seg inn i musikkhistorien med de geniforklarte albumene Unknown Pleasures og Closer. Etter at frontfigur Ian Curtis døde startet han toneangivende New Order med bandkollegene Bernhard Sumner og Stephen Morris.

Den veletablerte festivalen Benicàssim, eller FIB Heineken som den også kalles, har de senere årene blitt oppdaget av stadig flere norske festivalelskere. Den ligger mellom Valencia og Barcelona på den spanske østkysten, og går av stabelen i tidsrommet 15.-19. juli. I år er de største trekkplastrene Vampire Weekend, Kasabian, The Prodigy, Echo & the Bunnymen og Mumford & Sons, med den kritikerroste norske duoen Lindstrøm & Christabelle litt lengre nede på plakaten.
.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.