Trygt på fjellet

Trygt på fjellet

Foto: Thomas Olsen (Slottsfjell 2006)

Kåringen av Slottsfjell til Norges beste festival beviser at man ikke trenger AC/DC som headliner for å få folk til å trives. Slottsfjellfestivalen har ikke festivalsommerens største headlinere, men artistlista er solid. Som alltid.

De har overrasket før (The Gossip i 2006, for eksempel), så vi håper på perler i et program som på papiret kanskje ser litt traust ut. Men vi gleder oss til å høre R&B-diva Kelis’ nye elektroinspirerte låter på fjellet. Og Belle and Sebastian, Teenage Fanclub og Dinosaur Jr. en sommerkveld ved fjorden kan jo ikke bli feil.

Foals, Ingenting, Lissie og Kvelertak skal vi nok også få med oss. Og selvfølgelig må supersøte Lenka fra Australia sjekkes ut. Hennes Trouble is a Friend har klatret hitlistene i Norge, og Polen tidligere i år. Har hun flere som kan slå an blant nordmenn og polakker?

Ellers returnerer Enslaved – de skal nok banke publikum like hardt som i 2006. Så vondt at det er godt! Og når Donkeyboy– og Karpe Diem-fansen har gått hjem for å bysselalle går vi andre på Kastellnatt, festivalens klubbkonsept som fortsetter i sentrum. Men like viktig som musikken er nesten beliggenheten. Her på Tønsbergs tak, med det karakteristiske slottsfjelltårnet i bakgrunnen, fjorden like under og solnedgang over Nøtterøy. Hva mer kan man ønske seg?

Billigere øl!

For mer info og komplett program, sjekk festivalens hjemmeside.

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.