Eksportstøtte til Lindstrøm

Eksportstøtte til Lindstrøm

Sommeren 2010 opprettet Music Export Norway et treårig eksportprogram. Bakgrunnen for programmet er en mangel på norske spydspisser på den internasjonale musikkarenaen.

Inntil to eksportprosjekter får midler fra programmet per kalenderår. Hvert prosjekt kan motta maksimalt 900 000 kroner over tre år. Programmet er åpent for alt fra musikere, management, produsenter og låtskrivere, til dirigenter og musikkforlag.

Fagjuryen besto av Per Sinding Larsen, Per Boye Hansen, Mads Hauge og Inger Dirdal, og ga følgende begrunnelse for at Lindstrøm ble valgt: ”For fem år siden forvandlet han den allerede unike norske fjorddiskoen til noe vi egentlig aldri hadde hørt før. ”I Feel Space” var starten på en kontinuerlig utvikling av stor, original og grensesprengende popmusikk. Musikk som har noe tidstypisk og treffsikkert over seg, og har fremtiden foran seg.»

I en kommentar sier Lindstrøm at dette vil gjøre det enklere for han å drive med musikk basert fra Norge. – Det er dyrt og krevende å jobbe med musikkeksport. Det er mye bra norsk musikk med internasjonalt potensial – i flere genre. Det finnes mange gode band, artister, plateselskaper og management som jobber iherdig, men man kommer bare et stykke på veien på ren vilje og dugnadsånd, dessverre – uavhengig av hvor bra musikk man lager. Man trenger økonomiske investeringer à la den Music Export Norway nå iverksetter for å øke eksporten av norsk musikk, uttaler Lindstrøm.

Neste søknadsfrist for eksportprogrammet er satt til 1. februar 2011.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.