Raga sier farvel under Pstereo 2012

Raga sier farvel under Pstereo 2012

I dag slippes de fem første navnene til neste sommers festival på Marinen i Trondheim 17. og 18. august og vi siterer direkte fra festivalens presseskriv (ja, noen av oss er late):

Britiske Rustie og Driver Drive Faster har gjort furore med nyskapende og meget spennende debutalbum innen henholdsvis dubstep og indierock, mens fra hjemlige trakter feirer Raga Rockers 30 år med en (siste?) rockefest på Marinen, og årets to store pop-platedebutanter Jonas Alaska og Team Me sikrer en dose av ny, norsk musikk på sitt beste.

Dubstep er den nye punken. Det har ikke gått Pstereo hus forbi, og vi skrur opp partyvarselet med atten-nitten hakk ved å presentere det aller feteste og villeste sjangeren har å by på akkurat nå. Rustie fra Glasgow, byen med umettelig rave-apetitt, tok oss med på en eventyrlig reise gjennom essensen av elektronisk musikk anno 2011 med sitt debutalbum ”Glass Swords”; hyllet av en samlet internasjonal musikkpresse som en soleklar kandidat til ”Årets plate”.

Siste skudd på hype-stammen i musikkmekkaet Manchester er på sin side kvartetten Driver Drive Faster, som reiser i landskapet et sted mellom americana og de mange fasettene av indierock og stanser ved en meget refrengsterk 2011-versjon av Mercury Revs ”Deserter’s Songs”.

I 2012 er det 30 år siden Raga Rockers så nattens lys første gang. Det markerer rockelegendene med å reise ut på en (siste?) festival-turné og gi ut ny liveplate. Alle som har savnet den mer kontante og nedstrippa versjonen av Raga kan glede seg ekstra mye, for i sommer gjør bandet det motsatte av å Ekspandere eller dø; ved å skjære ned besetningen til Michael, Livio og Jan samt Eivind Staxrud på gitar.

Den 23 år gamle singer/songwriteren Jonas Alaska fra Åmli i Aust-Agder har fått stjernestatus i musikk-Norge på rekordtid; hans selvtitulerte debutalbum fra september 2011 ble hausset opp som ”Årets popdebut”, og singelen ”In The Backseat” var siste sommers store soundtrack for ikke så rent få. Sammenligningene med Bob Dylan, John Lennon og Paul Simon har haglet – likevel har Jonas klart å gjøre sin tolkning av sjangeren til noe helt eget.

For tredje år på rad er elverumsbandet Team Me å finne på festivalplakaten – nå mer aktuelle enn noensinne. For sitt debutalbum ”To The Treetops” fikk sekstetten en perlerad med seksere vi ikke har sett maken til på lang tid, de herjer P3 og diverse internasjonale radiostasjoner med den ene låta etter den andre, og turnering i store deler av Europa og USA er både tilbakelagt og står for tur.

Pop-/rockfestivalen Pstereo har vært arrangert i Trondheim siden 2007, og siden 2008 på dagens arena Marinen, byens vakreste, grønne lunge, med Nidarosdomen og Nidelven som stolte naboer. Om lag 15 000 mennesker besøker todagersfestivalen årlig. Tidligere toppnavn på plakaten har vært bla Robyn, The Roots, Röyksopp, Calexico, NOFX og Primal Scream. Tvilling-temaet til Pstereo er blitt en av landets mest etablerte merkevarer, og nylig tildelte øvrige festivalkolleger i Norge Pstereo prisen for ”Årets festivalplakat” for fjerde gang av fem mulige!

Mer om Pstereo på deres nettsider

Noen smakebiter på artistene:
Rustie – «Surph»
Driver Drive Faster – «»It’s All Over (It’s Everywhere)»»
Raga Rockers – «Noen å hate»
Team Me – «Dear Sister»
Jonas Alaska – «October»

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.