En blå dråpe

En blå dråpe

Foto: Tove Andersson

Mighty Sam McClain fra Winnsboro, Monroe, er kjent for sanger som A New Man in Town fra fjernsynsserien Ally McBeal. – Musikken kommer fra dypet i oss, uavhengig av hva folk måtte mene, er Sam McClains svar på vår hang til å lete etter merkelapper.

Knut Reiersrud behøver ingen nærmere presentasjon, kjent med åpningsseremonien for OL på Lillehammer, er han tilbake til begynnelsen – bluesen. Han gikk en gang i lære hos de store, som Buddy Guy, og står bak over halvparten av stoffet på albumet.

One Drop is Plenty åpner sjelfullt, Sam & Knut møtes i det de kan best, det kraftfulle mot det vare, en blå salme med harpe hvor gitarspillet nesten er skjørt før det viser tenner i neste låt.

McClain kommer fra gospel og dette er hjerte-smerte og en stor dråpe levd liv som oppleves ærlig. Det åndelige går hånd i hånd med det erfarte i McClains tekster, som han selv sier «I’m a singer, a man with a song.”

Tidlig i albumet får vi Jackson Five-stemning av sangen Test of Love, og et bredt smil av læresetningen “do make sure she’s what you want, or don’t get involved”. Og nettopp når du tror du vet hva som kommer, tilsettes litt jazz før bluesen slektning country dukker opp, litt texmex-gitar og du aner at her skal alle få.

Fotograf: Tove AnderssonNår Sam kaller Knut sin musikalske bror, hører lytteren at det er sant. Begges styrke er følsomheten som møtes i I Don’t Feel Noways Tired med orgelbrus. Proceed er en tårefremkallende låt med kvalitetene fra velkjente, vakre Grandmas Hands (Bill Withers) i Reiersruds versjon.

McClain er en bluesmann som synger med sjela, og med denne mektige stemmen og Reiersruds magiske fingre blir det vanskelig å gå uberørt. 26. og 27. juni står Harstad står for tur. Her får publikum i tillegg til det norsk-amerikanske samarbeidet, oppleve det persisk-amerikanske samarbeidet McClain/Mahsa Vahdat, også dette i regi av Kirkelig Kulturverksted.Dette samarbeidet kommer på albumet «A deeper tone of longing» med utgivelse under festivalen.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.