Hennings høvelige årsliste

Hennings høvelige årsliste

ALBUM

1. Nada SurfThe Stars Are Indifferent to Astronomy
Gjengen fra New York feirer sitt 20-årsjubileum med en feiende frisk oppvisning i powerpop. Det sjuende studioalbumet til Nada Surf er en tour de force i fengende gitarhooks og refrenger som klistrer seg til hjernen.

2. Donald FagenSunken Condos
Den ene halvdelen av Steely Dan fyller 65 år på torsdag denne uken, og er et levende bevis på at kreativitet og musikalsk vitalitet ikke har noe med alder å gjøre. Sunken Condos er Donald Fagens beste soloalbum siden debuten The Nightfly for 30 år siden.

3. TindersticksThe Something Rain
Det begynner å bli noen år siden storhetstiden til denne Nottingham-gruppen, men The Something Rain er noe overraskende en av årets mest helstøpte plater. Disse 90-tallsoverleverene har fremdeles har noe ugjort.

4. CalexicoAlgiers
Etter noen år i den kreative ødemarken vender Calexico tilbake med en nesten perfekt dose texmex-americana. Algiers er det ultimate lydsporet til en lengre biltur – det er jevnt og tålmodig, men aldri kjedelig.

5. MaccabeesGiven to the Wild
Flott og stemningsfull popmusikk i drømmeland. Aldri banebrytende, bare veldig bra!

6. Grizzly BearSleeping Ute
Frontmann Daniel Rossen har brukt mye kreativ energi på sitt utmerkede soloprosjekt., og Shields er derfor Grizzly Bears mest kollektive plate. Det gir en ny dimensjon til Brooklyn-bandet, som ikke skuffer på fjerdealbumet heller.

7. Andrew BirdBreak it Yourself
Et av Birds beste album. Break it Yourself er en herlig blanding av det sofistikerte og det uhøytidelige, av melankoli og optimisme. Klassisk disiplin og karibiske rytmer. Du trenger denne platen.

8. Dirty ProjectorsSwing Lo Magellan
Det tenkende mennesket indiemusikk. På Swing Lo Magellan byr den tidligere Yale-studenten David Longstreth på avante garde kombinert med velsmakende popdrops. Det er både sært og fengende på samme tid.

9. Dr. JohnLocked Down
Doktoren er fremdeles inne! Veteranen Dr. John har vært i musikkbransjen siden slutten av 50-tallet, og har de siste årene stabilsert seg på omtrent en plate annenhvert år. Den store backkatalogen til den gode doktoren fra New Orleans er kanskje noe ujevn, men Locked Down er funky alligatorrock og politisk ladet blues av høyeste kaliber.

10. SpiritualizedSweet Heart Sweet Light
Mye vann har rent under broen siden Spacemen 3 og Jason Pierces karrieredefinerende knippe med 90-tallsutgivelser. De siste årene har Spiritualized ikke vært veldig produktive, men albumene deres har alltid vært verdt å vente på. På Sweet Heart Sweet Light sper han ut sin elektriske minimalisme med gospelkoring og energien til en ung Lou Reed eller Mick Jagger.,

Boblere: Great Lake SwimmersNear Wild Everywhere, First Aid KitThe Lion’s Roar, Jack WhiteLove Interruption, The XXAngels, Richard HawleyStanding on the Sky’s Edge, Paul WellerSonik Kicks, EfterklangApples, PaynbirdEschatosophia

LÅTER

1. Nada SurfClear Eye Clouded Mind
2. Brendan BensonLight of Day
3. TindersticksThis Fire of Autumn
4. ShearwaterAnimal Life
5. Jesca HoopBorn To
6. Ben Folds FiveDo it Anyway
7. Rufus WainwrightOut of the Game
8. Ariel Pink’s Haunted GraffitiKinski Assassin
9. Beach HouseWishes
10. First Aid KitEmmylou

Boblere: Mark Lanegan BandMuddy Water, Daniel RossenReturn to Form, The Magnetic FieldsAndrew in Drag, Miles KaneFirst of My Kind, BahamasLost in the Lights, Edward Sharpe & the Magnetic ZerosMan on Fire, CardinalHer, ChairliftSidewalk Safari

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.