Prince lover nytt album

Prince lover nytt album

I følge en pressemelding fra Warner Bros. Records som Rolling Stone gjengir, har selskapet kommet til enighet med Prince etter mange år med krangel om rettigheter. Vi husker vel alle hvordan han lenge gikk under «The Artist Formerly Known As Prince«, noe som var et resultat av denne krangelen.

Prince eier nå selv masteropptakene fra sine år under Warner Bros. og avslører at det vil komme både materiale som ikke er hørt før, samt en digitalt remastret versjon av soundtracket til Purple Rain (som fyller 30 år i år). Det skal også komme et helt nytt album (dog uklart om dette er det samme som det upubliserte materialet).

Dette lover godt for Prince-fansen der ute, da krangelen med Warner Bros. i praksis har vart helt siden Prince signerte en lukrativ kontrakt med selskapet i 1992. Prince ble fort frustrert over at Warner ikke ville la ham utgi musikk i det tempoet han selv ønsket, og protesterte blant annet ved å skrive «Slave» i ansiktet sitt når han opptrådde.

Prince fremfører Purple Rain i Dortmund i 1988:

http://youtu.be/BUT2WbYVxbU

 

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/