Roger Waters ber Rolling Stones boikotte Israel

Roger Waters ber Rolling Stones boikotte Israel

Sammen med tidligere Pink Floyd-kollega Nick Mason oppfordrer Waters til kulturell boikott.

Noen dager etter at de har gjestet Oslo i sommer skal Rolling Stones spille sin første konsert i Israel. Nå appellerer de gamle  stadionrockerne fra Pink Floyd til sine stjernekolleger og utbasunerer:

«Å spille i Israel nå er som å spille i Sun City mens apartheid på sitt sterkeste».

Roger Waters har ved flere anledninger vært kritisk til Israels politikk ovenfor Palestina, og skrev tidligere i år et innlegg på Salon.com der han trakk på sin egen erfaring ved å miste en far han aldri rakk å bli kjent med i 2. verdenskrig, og mener å se noe av den samme tristessen og frykten hos de unge, både blant okkuperte palestinere og okkuperende israelere i dag.

Waters og Mason mener å se en trend der den internasjonale stemningen går i retning av en kulturboikott, men Madonna, Elton John, Lady Gaga, Rihanna og Alicia Keys er blant artistene som de siste årene ikke har sett noen grunn til å følge denne angivelige trenden. Elvis Costello derimot avlyste sin turne I 2010.

Les mer på Salon.com:

http://www.salon.com/2014/03/17/roger_waters_why_i_must_speak_out_on_israel_palestine_and_bds/

http://www.salon.com/2014/05/01/pink_floyds_roger_waters_and_nick_mason_why_rolling_stones_shouldnt_play_in_israel/

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.