Arrangerer musikkfestival på asylmottak

Arrangerer musikkfestival på asylmottak

Lørdag 30. august er det dags for en musikkfestival litt utenom det vanlige i hovedstaden. Da snikåpner Oslo World Music Festival på Torshov Transittmottak.

#vårtnabolag er navnet på den nye gratisfestivalen som Oslo World Music Festival arrangerer i samarbeid med transittmottaket. Samsaya, Baba Soul & the Professors of Funk og Degos and the Silky Johnsons er artistene som skal skape heftige rytmer på Oslos østkant fra klokken 15.00 denne lørdagen.

– Med #vårtnabolag inviterer vi publikum til en dag med konserter, mat og underholdning, på en konsertarena litt utenom det vanlige. #vårtnabolag vil skape møteplasser som kan gi oss større forståelse for den verden vi lever i – og for det samfunnet Norge er i ferd med å bli. Musikk er en viktig brobygger og denne lørdagen har publikum muligheten til å bli bedre kjent med kjent med sitt nabolag, forteller festivalsjef Alexandra Archetti Stølen.

Årets Oslo World Music Festival er inne i sitt 21. år, og går av stabelen mellom 28. oktober og 2. november. 300 artister fra hele verden spiller alt fra elektronika og hiphop, til ørkenblues, fado og flamenco på 15 scener over hele Oslo.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.