Hart-slående album

Hart-slående album

Med Better Than Home kommer Beth Hart med en solid forsmak på sommeren.

«Bang Bang Boom Boom», sa Beth Hart for noen år siden og fant femininiteten sin i Billie Holiday og Etta James. Bluesfølelse med jazzuttrykk. Og det er der, ispedd noen dansbare låter, hun hører hjemme.

– Jeg må føle nyansene og energien i låtene, og synge som om jeg har skrevet dem selv, ellers tror jeg ikke at jeg kunne levert noe, sier Beth Hart.

Festivalpublikummet har sett henne bak tangentene, sett henne gjøre forrykende sceneshow – og hun har vært åpen om angsten og bakgrunnen – et hardt liv med rus. Alt dette samles på albumet Better Than Home og vi har neppe hørt henne bedre. Til australske Rolling Stone uttaler hun om denne plata » Selv i fjor hadde jeg noen selvdestruktive øyeblikk, som er en del av selvbebreidelsen min over å føle ting/ Men jeg klarte meg igjennom det og nå føles det ikke ladet og tungt lenger » …  I feel so much beauty and power in this record. I like that. I like that a lot.» – Se intervjuet i original: http://rollingstoneaus.com/music/post/the-fight-in-beth-hart/1476-page-2#sthash.aKzuFEpC.dpuf

Modent, nedpå og råvakkert.

Den inderlige råheten, som har brakt henne til mange norske festivaler, blir tydeligere i takt med Harts alder (43).

Etter en rekke samarbeid med Joe Bonamassa, Don’t Explain (2011), Seesaw (2013), Live in Amsterdam (2014) samt album som Bang Bang Boom Boom (2012), er det godt å høre et så helstøpt album. Det handler om å leve, le av seg selv, reise seg og gå videre, reflektere, men også om forholdet til faren som traff en ny kvinne – og om hva moren har betydd for henne. På Tell’em to Hold On er stemmen rå og sår. Tell Her You Belong to Me er fandenivoldsk og bygger opp til Trouble.

– When I talk damage is done.

Forbildene, Etta James og Billie Holiday, er tilstede i den helt spesielle vibrerende stemmen hun formidler teksten med, en krysning mellom Janis Joplin og Melody Gardot. Rått og mykt. Hart fikk æren å hedre Buddy GuyThe Kennedy Center Honors Special – og fikk stående ovasjoner av Barack og Michelle Obama. Sikkert greit å ha på CV-en, om hun skulle behøve noen.

Plateslipp er 15. april på Mascot Label Group/Provogue Records.

Beth Hart kommer til flere festivaler i Norge i sommer; Notodden 1. august og Utkant, Skjerjehamn 23. juli  og Canal Steet, Arendal 24. juli. Med seg har hun Jon Nichols (gitar), PJ Barth (gitar), Bob Marinelli (bass) & Julian Rodriguez (trommer).

 

Tove Andersson

Frilansjournalist med interesse for musikk og kultur. For oppdrag se www.frilanskatalogen.no/frilanstove

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.