Jingle Jangle!

Jingle Jangle!

Den er kort og fengende. I kjølige, blå farger åpner Röyksopp opp verden for NRKs lyttere. Nå har den nye åpningsmelodien til nyhetssendingen til rikskringkastingen fått ett par dager til å sette seg i hverdagen – hva synes vi?

Åpningsmelodien til nyhetene på NRK har i en årrekke introdusert en av de viktigste halvtimene i norsk fjernsyn. Den har dog aldri vært glimrende – lidenskapen og lekenheten har blitt nedprioritert til fordel for straightforward faktalyd. Det kan man lett høre når man spoler seg tilbake til en, eller flere, av de tidligere melodiene. Det har kanskje vært en korrekt avgjørelse, men Röyksopp har klart å gjøre som Ole Brumm og si, «ja takk, begge deler». Her mikses faktaorientert presisjon med leken nysgjerrighet og resultatet er en melodi som har mer oommppf! enn alle låtene på årets VG-listeshow – til sammen!

På knappe ti sekunder klarer duoen å skape ei låt jeg gjerne ville hørt mer på og jeg tar meg i å trykke på play så snart låta er over. Det er ikke verst for en jingle til et nyhetsprogram! Dermed går man – som seer – inn i nyhetene med et oppstemt sinn og koblet med et oppgradert studio får man en mer moderne nyhetssending. Det hjelper naturligvis med det visuelle bakbildet i jingelen hvor man ser både hus på bondelandet, storting og storbyens tjas og mas, m.m. Man får med ett hele verden inn i stua og bildene er verdig mellombilder i serier som bl.a. Broen eller House of Cards.

NRK Nyheter – velkommen inn i det 21.århundre!

Mats Johansen

Har vært musikkjournalist siden '00 og skrevet for bl.a. Groove og amerikanske Mind Over Metal i tillegg til Panorama. Har fokus på undergrunnen i "heavy music" og smaker på det meste av mollstemt doom metal, den tilbakelente røyken fra stoner rocken, lidenskapen i garasjerock, kosmos i psykedelia og space rock, evigheten i dronerocken og hardrocken inspirert av syttitallet. I tillegg hører jeg også gjerne på mørkstemte singer/songwriters, frijazz, støymusikk, field recordings og black metal. Skriver mer enn gjerne fritekster inspirert av rock. Spiller tekstrock i bandet chrome/vox. Har vært skuespiller på små scener i Oslo. Fotograferer både med LOMO og Hipstamatic.