Få din diagnose!

Få din diagnose!

Vi må bare advare deg  – du står i fare for å få et avhengighetsskapende syndrom! Du kan dog slappe av – du trenger verken varsle Folkehelsekontoret eller WHO. Her på Panorama har vi resepten på en av de viktigste medisiner noensinne – musikk!

Syndrom er et ganske nytt bekjentskap for undertegnede – det er et Osloband hvis medlemmer har vært rundt omkring i den norske rockjungelen og innehatt alskens roller både foran og bak instrumentene. Nå er de – etter et langt svangerskap – endelig klare med sitt debutalbum Red Skin Melts 9.oktober. De favner djupt og bredt med et sound som er tuftet på like deler av nittitallets frirock og sekstitallets garasjerock. Dermed ender de opp i et univers som først ble utforsket av Melvins, Godflesh og The Birthday Party. Når jeg ser deres klaustrofobiske video av singelen «Young Blood» blir jeg minnet på nittitallets estetikk av Fugazi, Jesus Lizard og Shellac. Dette låter hardt, svett og blodig.

Syndrom kan raskt vise seg å bli en av dine uvaner; en av de du holder nærmest hjertet helt til de tar livet ditt!

[Syndrom har releasekonsert for sitt debutalbum på The Crossroad Club i Oslo 10.oktober]

Mats Johansen

Har vært musikkjournalist siden '00 og skrevet for bl.a. Groove og amerikanske Mind Over Metal i tillegg til Panorama. Har fokus på undergrunnen i "heavy music" og smaker på det meste av mollstemt doom metal, den tilbakelente røyken fra stoner rocken, lidenskapen i garasjerock, kosmos i psykedelia og space rock, evigheten i dronerocken og hardrocken inspirert av syttitallet. I tillegg hører jeg også gjerne på mørkstemte singer/songwriters, frijazz, støymusikk, field recordings og black metal. Skriver mer enn gjerne fritekster inspirert av rock. Spiller tekstrock i bandet chrome/vox. Har vært skuespiller på små scener i Oslo. Fotograferer både med LOMO og Hipstamatic.