Høstsabbat ’16: Slomatics!

Høstsabbat ’16: Slomatics!

Høstsabbat fortsetter sitt gavedryss til de av oss som er disipler av heavy music og annonserer et tredje band til årets heksedans 16.-17.september på Vulkan/Pokalen i Oslo. Denne gangen er det intet mindre enn det britiske doomorkesteret som delte LP med Conan for noen år siden!

Slomatics – nord-irsk brutalitet!

Det andre britiske bandet i dette programslippet føles særedeles riktig plassert; det er nemlig ikke mer enn fem år siden de spilte inn en kritikerrost splitutgivelse med Conan. De har plassert seg i noenlunde det samme territoriet som sine landsmenn, men jeg føler Slomatics har noe mer fuzz i pedalene og møkk under fingrene. Dessuten er de mer fokusert på å komprimere sine låter enn det Conan gjør med sine epos og det gjør vel strengt tatt ingenting, så lenge det fungerer så godt som det gjør.

De var, for meg, helt ukjent før jeg oppdaget den splitutgivelsen, men jeg har i ettertid blitt veldig glad i bandet og med langspillere som Estron (2011) er det ingen tvil om at de ikke står tilbake for noen av de tre andre bandene i dette programslippet. De har faktisk, i løpet av de tolv årene de har holdt på, utgitt 11 utgivelser hvor fire er langspillere og 6(!) er splitutgivelser med band som bl.a. Agent Of The Moraai og Selaah.

slomatichøstx

Mats Johansen

Har vært musikkjournalist siden '00 og skrevet for bl.a. Groove og amerikanske Mind Over Metal i tillegg til Panorama. Har fokus på undergrunnen i "heavy music" og smaker på det meste av mollstemt doom metal, den tilbakelente røyken fra stoner rocken, lidenskapen i garasjerock, kosmos i psykedelia og space rock, evigheten i dronerocken og hardrocken inspirert av syttitallet. I tillegg hører jeg også gjerne på mørkstemte singer/songwriters, frijazz, støymusikk, field recordings og black metal. Skriver mer enn gjerne fritekster inspirert av rock. Spiller tekstrock i bandet chrome/vox. Har vært skuespiller på små scener i Oslo. Fotograferer både med LOMO og Hipstamatic.