Spilte inn låt via Facebook

Spilte inn låt via Facebook

For noen er Facebook mer enn feriebilder, photoshoppete selfier og søte kattevideoer. For eksempel kan det sosiale mediet brukes til å spille inn musikk.

Da Bent Ivar Depui Tversland, for mange bedre kjent under artistnavnet Depui, satt isolert i Tyskland og ønsket å spille inn en låt han nettopp hadde skrevet, bestemte han seg for å prøve noe nytt.

– Etter jeg var ferdig med å spille inn skissen med gitar og vokal, fikk jeg fiolinist Regina Mûdrich til å legge på et spor for meg. Deretter begynte jeg å tenke på flere instrumenter. I og med at jeg var i Tyskland så hadde jeg ikke tilgang på de instrumentene jeg trengte. Derfor forhørte jeg meg via Facebook-grupper som Låtskrivernettverket og Musikere, forteller Depui Tversland.

Slik kom han i kontakt med den bergensbaserte bassisten Tomas Fordelsen samt oslobaserte Andreas Lorentsen (gitar/miks) og vokalist Bjørn Lodvar Larsen, aka Lodvar.

– Jeg kjente Tomas litt fra før, så han var ikke så vanskelig å overtale. Så var det en del vokalister som prøvde seg på demovokal, men det var ikke alle som hadde greia jeg lette etter. Til slutt falt valget på Lodvar, som hadde en naturlig countryvokal og en stil som passet til sangen. Jeg fikk også kontakt med Andreas Lorentzen, som nettopp har startet opp studio ute på Nesodden. Han ville gjerne prøve å spille inn gitar og keys. Han gjorde også en miks på låta som ga det lille ekstra puffet den trengte, sier Depui.

Lodvar / Depui - Cali
Lodvar / Depui – Cali

Resultatet – låta Cali – kan lyttes til på SoundCloud og Spotify.

Bent Ivar Depui Tversland har følgende råd til alle som vurderer å prøve noe tilsvarende:

– Jeg tror du bør være ganske klar og tydelig på hva du er på jakt etter, slik at det ikke blir altfor mye prøving og feiling. Samtidig ønsker jeg selvsagt at folk skal finne sin egen sound. Derfor la jeg ut en post hvor jeg spurte etter folk som ville prøve seg på en test, for å se om det funket. Og etter litt om og men, så gjorde det jo det, sier han.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.