Disker opp digitalt bluesvorspiel

Disker opp digitalt bluesvorspiel

Notodden Bluesfestival varmer opp til sommeren med ukentlige digitale konserter.

Juke Joint Studio på Notodden. Foto: Notodden Bluesfestival
Konsertstrømmingen skjer fra Juke Joint Studio på Notodden. Foto: Notodden Bluesfestival

Koronakrisen truer med å snu opp-ned på hele den norske festivalsommeren. Notodden Bluesfestival svarer med å sende faste livekonserter hver torsdag.

Festivalsjef Jostein Forsberg har dette å si om nyskapingen Notodden Digifest 2020:

– Notodden Blues Festival forsøker å tenke nytt i en vanskelig tid. Kultur er viktigere enn noen gang  og musikk inviterer til felles opplevelser og samhold. Blues er også musikk for krisetid. Den har et språk og et innhold som har opphav i vanskelige tider. Den gir oss en måte å bearbeide problemer på som kan være en trøst i det vi opplever nå. Digifest 2020 er også ment som en hjelp til musikere som har mistet oppdrag og er en ny måte for oss å holde kontakt med vårt trofaste publikum. Vi håper at dette skal bli et godt og kjærkomment tilbud, sier han.

Hver torsdag kl. 19:00 direktestrømmes konserter direkte fra festivalens eget Juke Joint Studio på Notodden. I tillegg strømmer festivalen unike historiske arkivopptak hver søndag. Alt vises på festivalens Facebook-side.

Festivalserien har allerede vært igang noen uker, og har bydd på konserter med Rita Engedalen og Morten Omlid samt Trond Ytterbø og Torgeir Hefre fra Notodden Blues Band.

– Vi bygger mye kompetanse og erfaring gjennom dette prosjektet. Dersom festivalen skulle bli avlyst i august på grunn av lovpålagte restriksjoner, har vi skaffet oss mye erfaring på hvordan vi eventuelt kan løse en digital utgave, sier Forsberg. 

Notodden Bluesfestival er en institusjon i det norske bluesmiljøet. Festivalen ble for første gang arrangert helt tilbake i 1989. På plakaten i år står blant andre Shemekia Copeland, George Thorogood, Jimmy Vaughan og Ole Paul med Motorpsycho.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.