Mmm… Prepare To Be Swayed – Selvtillit til tusen

Mmm… Prepare To Be Swayed – Selvtillit til tusen

Kritikkene denne platen har fått i dags- og musikkpresse viser hvor store motsetninger som regjerer i bransjen. Dagbladet og VG slenger ut med terningkast 6, og kaller det nærmest tidenes beste norske debut. Vel, dét er nok å ta litt sterkt i, men plata holder likevel mål den. CD-magasinet (de kaller seg for det nå) BEATs Hege Ulstein slakter samme produkt med én B (av seks mulige) i siste nummer på et grunnlag som er svært tynt og ikke minst en smule provoserende.

Det er litt av dette jeg vil fram til med min kommentar; Hva er grunnlaget for totalslakt av en plate laget av en som virkelig tør å satse på noe annerledes og særegent i dagens musikk? Det var den janteloven, da! Greit nok det at enkelte elementer her er å finne hos andre artister, men gjør det så forbannet mye da, så lenge det fungerer? For Sway, eller Espen Lind som han egentlig heter, stjeler ikke helt ubetydelig fra gamle helter.

Det bor utvilsomt en liten Prince i magen på denne karen, og han lar denne indre personligheten styre dette produktet til gangs. På Mmm… Prepare To Be Swayed vil muligens mange kunne dra kjensel på trekk fra George Michael, Jimi Hendrix, Terence Trent D’Arby og INXS. For å nevne noen få av inspirasjonskildene her. Hva så? Lind dukker opp fra intet og gir ut en plate som om han aldri skulle ha gjort noe annet.

Personlig er også jeg mest glad i «ekte» instrumenter, men godtar det absolutt hvis det ellers fungerer med bruk av maskiner. I dag samples det og stjeles det mer enn noen gang, og mye av det som blir utgitt kan med letthet betraktes som møkk. Det er ikke tilfellet med denne utgivelsen.

Mmm… Prepare To Be Swayed fungerer utmerket i så måte. Delvis på grunn av fantasifull bruk av effekter, delvis for brukbare låter. Platen er på sitt vis både spennende, utfordrene og frekk, og fortjener oppmerksomhet.

Norge trenger artister med selvtillit. Sway ønskes dermed velkommen inn i bransjen, og måtte han ha lykke til på sin videre ferd. Og måtte han ta knekken på janteloven én gang for alle!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.