Window Tree – Imponerende fra Kristiansand

Window Tree – Imponerende fra Kristiansand

This Mortal Coil heter et britisk indie-band som laget endel gode plater på 80-tallet. Særlig høyt scoret de med Filigree And Shadow som kom i 1986. Åpnigssporet på TMC’s album het forøvrig Velvet Belly, og det er ingen tvil om at det norske bandet som har tatt denne tittelen til bandnavn har vært inspirert av sine opphavsmenn.Jeg var så heldig å få med meg en sterk musikalsk opplevelse sist vinter da jeg var på konsert med Velvet Belly like etter åpningen av Det Akademiske Kvarter. Jeg investerte i dette albumet allerede dagen etter, men først nå begynner det å sitte! Det kan ha en sammenheng med at bandet, og særlig vokalist Anne Marie Almedal fascinerte meg så sterkt på konserten at platen liksom hele veien har kommet i annen rekke. Nå har jeg fått konserten litt på avstand, og har falt for albumet. Jeg kan bare bekrefte en ting: dette er utrolig bra! Window Tree begynner faktisk å nå de samme høyder som This Mortal Coil’s Filigree And Shadow – og det er et meget godt tegn, i og med at dette var en av 80-tallets beste plater!

Som sagt så snakker vi om to band som minner mye om hverandre, men det er også snakk om å bevege seg i samme landskap som f. eks. Bel Canto og til tider Björk. Melankoli og harmoni går som en rød tråd gjennom hele platen, mens suggererende rytmer får slippe til litt her og der! Vakkert er i hvertfall resultatet når Pål A. Anesen’s fyldige bass og Anne Marie’s flotte røst samspiller som her. Det rår ellers en litt mystisk stemning over hele produktet, og helhetsinntrykket er sterkt! Window Tree er definitivt en av årets aller beste norskproduserte plater, selv om den gjerne burde ha fått æren for dette i fjor!

Velvet Belly føyer seg pent inn i rekken av en etterhvert tallrik mengde dyktige norske band som har potensiale til å gjøre det stort internasjonalt. Det er som om jeg nesten blir litt stolt av å være nordmann når jeg tenker på hvor mye god musikk vi lager her! For første gang i historien har vi mange nok representanter (utenfor idrettsarenaen?) som kan være med på å plassere lille Norge på verdenskartet for utlendingene!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.