Stripped – It’s only rock’n’roll, but I like it!

Stripped – It’s only rock’n’roll, but I like it!

Resultatet har blitt en flott samling med endel godt kjent Rolling Stones-materiale, pluss endel mindre kjente spor og to coverlåter (Bob Dylans Like A Rolling Stone og Willie Dixons Little Baby ) som ikke tidligere er utgitt på noen Stones-plater.

Jeg føler at dette liksom blir Rolling Stones bidrag til MTV-serien Unplugged, da det hele virker svært jordnært og tett. Stones’ rett-frem-rock’n’roll fungerer utmerket i dette formatet, noe som tidligere (delvis mislykkede) konsert-album aldri helt har gjort. Det første som slår meg ved platen er at de burde spille oftere i små klubblokaler i stedet for de store konsert-arenaene, da det er her de egentlig hører hjemme. Dessverre vil nok dette i liten grad la seg gjennomføre grunnet bandets enorme fan-skare.

På Stripped høres det virkelig ut som om oldingene(!) koser seg, og det smitter over på lytteren. Gamle klassikere som Street Fighting Man, Shine A Light, Wild Horses, Let It Bleed og Angie fremstår i nydelige innpakninger som bekrefter min påstand! Resten av sporene er ikke mindre engasjerende, og deres tolkning av Dylans Like A Rolling Stone (som også er første singel-valg), står som albumets foreløpige favoritt.

Som en ekstra bonus består også albumet av en interaktiv del, som jeg for første gang har funnet på et ordinert CD-«lyd»album. Norske Trancylvania forsøkte seg riktignok tidligere i år med noe tilsvarende på en av singlene deres, men hos Stones er i det minste musikken i seg selv interessant! Dessuten er det er langt mindre pinlig å gå i platebutikken for å kjøpe denne! Den interaktive delen av platen er allikevel bare et eksempel på hva du får dersom du investerer i CD-ROM utgaven av Voodo Lounge, som også nylig er lansert på markedet.

Du får servert tre videoer (Shattered, Tumbling Dice og Like A Rolling Stone – jeg har bare klart å finne den siste på mitt eksemplar!), intervjuer med hvert av medlemmene, tekstene på alle sporene (som er en vits da de også står på trykk i omslaget – og du kan dessuten ikke lytte på låtene samtidig som denne delen av platen er aktiv!), og til slutt en oversikt over alle offisielle Stones-album utgitt etter 1970, med oversikt over låter, produsent, etc.

Slik sett får du mye for pengene, og det er uvesentlig om du bruker Mac eller PC (men du må bl.a. minst ha 4 MB RAM ledig for formålet, og du må minst ha en 640X480 13»-monitor som viser 256 farger). Filene foreligger i både 8-bit og 16-bit modus, og QuickTime 2.0 følger med (for dem som ikke har det)! Mitt tips: løp og kjøp, du får uansett et godt produkt som gir mye for pengene!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.