Different Class – I en klasse… for seg selv

Different Class – I en klasse… for seg selv

Pulp er da heller ikke noen debutanter, akkurat! De debuterte så tidlig som i 1981, men har først i år oppnådd en markert status utenfor hjemlandets grenser, og selv der har de kun hatt et lite – men trofast punlikum i alle disse årene.

Common People var nøkkelen som skulle åpne for et større publikum, og dette albumet inneholder selvsagt denne grom-låten! Vokalist og frontfigur Jarvis Cocker har i løpet av året også oppnådd en status som årets mest sexy mann hos det motsatte kjønn i hjemlandet, og fremstår som en av de mest tidsriktige figurene i dagens pop-sirkus! Hva han selv måtte synes om den saken, er forsåvidt uinteressant da med dette stemplet også har klart å skape en større interesse rundt bandet Pulp enn hva han kunne ha håpet på uten dette!

Og bra er det, i den forstand at Pulp omsider mottar en velfortjent suksess i sitt 14. år i pop-bransjen. Mindre fortjent er det ikke når Different Class har blitt det beste produktet som de noengang har klart å snekre sammen!

Different Class er det albumet som så mange nye håpefulle britiske band har forsøkt å lage i åresvis! Her vinner Pulp sannsynligvis litt på sin lange erfaing, men selvsagt også grunnet sine individuelle talenter. Bandet fører en stil som ved første møte kan minne om en miks av David Bowie, Steve Harley, Boomtown Rats(!) og Terry Hall (Specials / Fun Boy Three) – og ikke uten grunn fordi Jarvis Cocker har en stemme som du godt kan putte i samme bås som disse.

Mest av alt vinner albumet på sin jevnhet og samling av virkelig gode pop-låter. Musikals sett er det allikevel ikke snakk om at bandet ikke går i allerede godt opptråkkete spor. Det er ikke så mye som er nytt og nyskapende med produktet, men blir mer en plate som scorer meget høyt fordi alle låtene rett og slett fungerer veldig bra over hele linjen. Alle trenger ikke nødvendigvis å være nyskapende, bare det som serveres fungerer.

Av og til er det helt perfekt å kunne sette seg ned med en fin plate, og bare nyte den musikalske opplevelsen – uten at du skal være nødt til å konsentrere deg så forbasket mye om produktet som du hører på. Slik er det med Different Class ! Slik er det forresten med Pulp i det hele tatt! Det surrer og går, og blir aldri verken kjedelig eller anmasende – noe som er bandets sterkeste våpen i kampen mot andre i jungelen av plateutgivelser på markedet.

Du vil nok dra kjensel på hvilken type musikk det er snakk om hvis du har hørt noen av singlene som er representert her; Common People, Mis-Shapes/Sorted For E’s & Wizz og Disco 2000 – og de er i aller høyeste grad representative for resten av albumet.

Liker du god pop-musikk, er Different Class definitivt platen for deg, og den bør stå høyt på enhvers investeringsliste i de kommende måneder (og år?). Skal du ha en plate som du kan «digge» ustanselig uten at andre personer i din omgivelse skal gå rundt å irritere seg fordi du alltid spiller én plate om igjen og om igjen, lover jeg deg at det blir flere personer rundt deg som sannsynligvis vil gjøre det samme etterhvert. For det er nesten umulig å ikke like dette bandet og denne platen!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.