Vault – Greatest Hits 1980-1995 – En liten oppsummering fra puddelrockhistorien!

Vault – Greatest Hits 1980-1995 – En liten oppsummering fra puddelrockhistorien!

Platen åpner med 80-tallshit’en Pour Some Sugar On Me (eller Pøør Sømm Sjøgar Øn Mee som den like godt kunne vært kalt!) fra millionselgeren Hysteria og er fremdeles like uinteressant som da den kom ut i 1987. Ellers får du drøssevis med kjente hits fra samme plate; Let’s Get Rocked, Animal og tittelsporet Hysteria, samt etpar eldre låter og etpar helt nye (selv om de ikke høres slik ut!). Variasjonen og identiteten til hver enkelt låt glir for mye i hverandre til at man lett skiller dem fra hverandre.
Det merkeligste med denne type band, er at det ser ut til at folk kjøper det over hele den vestlige verden, og det er da jeg begynner å lure på hvor den ellers så urbane befolkningen er. Harry-faktoren som følger i kjølvannet av denne stilen er upåklagelig, og hver gang jeg havner på en fest eller nachspiel hvor det puttes en Def Leppard- eller Bon Jovi-plate i CD-spilleren (og hvor alle deltagere selvsagt kan alle tekstene utenat!), vet jeg at jeg har havnet på feil plass! Det er da jeg begynner å lete etter Smokie’s Greatest Hits i vertens platesamling – for der kan selv jeg tekstene!

Det beste med Def Leppard (og alle de andre klonene) er musikkvideoene deres på MTV som alltid har mange fine damer på «rollelisten», og det sier egentlig alt om hvor interessant musikken deres egentlig ellers er!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.