The Landing – Sørlandets svane har nettopp landet

The Landing – Sørlandets svane har nettopp landet

The Landing har blitt en litt mer «voksen» plate enn forgjengeren, og bandet fungerer – om mulig – enda bedre og tettere enn tidligere. The Landing fungerer for meg – som forgjengeren – som en plate som har en sakte, men voksende effekt på meg. Den smyger seg liksom sakte men sikkert innpå, og før du vet ordet av det sitter den solid som fjell i den mer behagelige delen av hjernebarken! Vokalist Anne Marie Almedal er den som først og fremst skal ha æren for at bandet fungerer så godt som de gjør. Hun klarer på en nesten mystisk måte å trollbinde lytteren på en usedvanlig fascinerende måte. Allikevel skal ikke bandet ellers glemmes, heller, for det er først og fremst kombinasjonen av de fire medlemmene som gjør Velvet Belly til hva de er – et fantastisk flott band! Produsent Erik Honoré skal også ha honnør for fin bearbeiding av låtmaterialet, og selv om This Mortal Coil-faktoren fremdeles er gjeldende tilstede, har liksom Velvet Belly klart å skape sitt eget lille musikalske rike her i landet. De bør kanskje allikevel passe seg for ikke å bli alt for like deres opphavsmenn i nevnte band, eller forsøke å bli et alternativt Bel Canto her i landet. Det er heldigvis ikke noen overhengende fare for dette – ennå, men jeg synes at Anne Marie innimellom kan minne litt om Bel Canto’s Anneli Drecker i et landskap som ikke alltid er så altfor ulikt!

Ellers preger det vakre, melankoliske og fascinerende The Landing tvers igjennom, og gjør den totale musikalske opplevelsen til en aldri så liten milepæl i norsk 90-talls pop! Platen scorer også høyt på sin jevnhet og behagelighet hos lytteren. Velvet Belly har klart oppgaven å bygge videre på en oppgave de begynte på for etpar år siden, og klare å unngå fellen ved å gjenta seg selv.

Det er derfor med respekt jeg har kommet til den konklusjonen at jeg rett og slett ikke finner noe å sette fingeren på på The Landing (det måtte i så fall være coveret!), og finner ingen grunn til å trekke en karakter for noe som helst! Det bli toppkarakter denne gangen også for enda et perfekt album, fra et av Norges aller beste band!

Velvet Belly: verden ligger for deres føtter!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.