Deepika – Best i vest?

Deepika – Best i vest?

19 år unge Deepika har mot som en løve. Hun virker svært voksen og selvsikker på dette produktet. Hun provoserer mange av sine landsmenn, og fascinerer oss andre minst like mye som resten av dem med hennes egen kulturbakgrunn. Der hvor andre «syngedamer» kun blir et slags Ace Of Base-light (Ughhh!! Hvem nevnte Hanaumi??), viser Deepika oss at hun virkelig har noe å fare med. Hun fremhever sin bakgrunn like lekkert som f. eks. Björk ivaretar sin Islandske bakgrunn. Singlene Get Off My Back og History er (selvsagt?) blandt platens beste spor, men flere av de andre scorer også på sin originalitet.
Det som gjør at albumet ikke scorer full pott er først og fremst helheten og sammenhengen i innholdet. Etter 15-20 minutter mister jeg motvillig interessen, fordi mye låter veldig likt. Jeg vil så gjerne belønne Deepika for (nesten) alt hva hun står for, men selv ved hjelp av storheter som Jan Garbarek og Anders Wyller, får hun det allikevel ikke helt til når det gjelder å holde interessen på samme høye nivå gjennom hele platen. Men, pytt! Hvem kan vel motstå et naturtalent, selv om innpakningen ikke vinner fullstendig frem? Med en teft av et moderne produkt i trip hop/jungle-genren, ligger hun allikevel milevis foran sine medsøstre på musikkfronten, både nasjonalt og internasjonalt. Deepika har sannsynligvis kommet for å bli, og neste gang vil jeg ikke bli overrasket om hun virkelig slår til med en framtidig klassiker!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.