40 Spor – For folk og fe i hver by og hver bygd

40 Spor – For folk og fe i hver by og hver bygd

Alle har kommet med sine førti beste i dobbelpakning i løpet av de siste årene, og nå er det altså Oslo-trubaduren Lillebjørn Nilsen sin tur. Sangene du husker, er her; Tanta Til Beate, Fort Gjort Å Glemme, Stilleste Gutt På Sovesal 1, Alle Duene, Regnet Er En Venn, Haba Haba, Barn Av Regnbuen, Se Alltid Lyst På Livet, Se Deg Aldri Tilbake pluss mange flere. Lillebjørn Nilsen har gledet liten og stor på ett eller annet stadium i livet til mange i enhver generasjon i 30 år.

Det blir med Lillebjørn, Øystein, Jan, Ole og Finn som med Melkesjokoladen; noe særnorsk som på et vis bekrefter vår identitet. Nilsen komponerer for det meste melodiøse sanger, med harmoniske tekster som ikke bærer mye preg av ironi og samfunnskritikk, selv om mannen var en innbitt EF-motstander i 1972 (og sikkert også i ’94). Ole Paus og Jan Eggum er for eksempel mye kvassere i sine tekster, enn hva Lillebjørn noen gang har vært.

Mye av det han har gjort, kan allikevel tolkest som rene hyllester til naturen, for ikke å nevne hans hjemby Oslo som alltid har fått mye oppmerksomhet gjennom Lillebjørn Nilsens tekster. Det som gjerne gjør Nilsen til en av våre folkeligste artister tror jeg går på at han treffer folkesjelen.

Tekstene setter ofte fingeren direkte på ting som menigmann kjenner seg igjen i, og sammen med de melodiøse komposisjonene har dette vært drivkraften bak hans suksess. 40 Spor er en vellykket samling av kjente og kjære sanger som du trygt kan investere sparepengene i, selv om du ikke er fra Oslo!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.