Pay Before You Pump – Betal eller dø!

Pay Before You Pump – Betal eller dø!

Etter å ha forlatt NRBQ i 1991 livnærte han seg som låtskriver for en rekke store navn, hovedsakelig innen country. Han skrev bla Every Little Thing for Carlene Carter, og ble også medlem av hennes turnéband.

Pay Before You Pump er, så vidt jeg vet, Al Andersons første soloalbum. På denne platen for han bevist hvilken eminent låtskriver og gitarist han er. Det går for det meste i beintøffe rock’n’roll låter som i åpningssporet No Place In History og That Thang, men det er også gjort plass til et par gode ballader, som bla Your Change Is Gonna Come. Han har fått hjelp på låtskriversiden av navn som John Hiatt ( No Place In History ), Bob DePiero, Craig Wiseman og Terry Anderson, sistnevnte kjent fra sitt samarbeid med Dan Baird.

Om ikke alle låtene er like spennende, fungerer det meste på denne platen. Spesielt røsker det godt i dansefoten av Get Gone og Bang Bang Bang, som har vokalhjelp fra Elvis Costello, Ron Sexsmith og Delbert McClinton. Stemmen er nok Al Andersons svakeste punkt. Han kan til tider høres ut som en blanding av John Hiatt og Dan Baird, og det kan bli litt i meste laget, selv for dem som liker dem alle fra før av.

Men på tross av at vokalen kan bli litt vel rå til tider, veier hans gitarferdigheter og gjennomgående gode låter mer enn nok opp for dette. Og da kan jeg ikke gjøre noe annet enn å anbefale denne platen.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.