A New Stereophonic Sound Spectacular – Ikke en helt vanlig støvsuger, akkurat …!

A New Stereophonic Sound Spectacular – Ikke en helt vanlig støvsuger, akkurat …!

Du har muligens allerede fått med deg radio-hiten 2 Wicky, som bekrefter hvilket musikalsk landskap vi befinner oss i. Visst har Portishead, Massive Attack og Tricky vært forbilder for Hoover, men de klarer seg allikevel fint uten at jeg skal strekke meg så langt at jeg anklager dem for tyveri!

Hoover har tatt med seg diverse innslag fra den ordinære house-musikken, noe tittelen A New Stereophonic Sound Spectacular indikerer direkte (hvem husker ikke M|A|R|R|S’ Pump Up The Volume?) og blandet dette med trip hop anno 1996. Det fungerer først og fremst grunnet en god og velformet sound, hvor de har plukket frem diverse utradisjonelle instrumenter her og der, og fått fram en identitet som skiller dem fra mye av de tilsvarende Portishead-kopiene som finnes på markedet.

Platen preges ellers av suggererende jungle-rytmer og sprelsk synth-bruk, og samtlige spor holder overraskende nok et meget høyt nivå. Hoover kan utmerket godt klare å spa et knippe hitlåter ut av denne platen, som Sony har kampanje på i Uhørt-serien (dvs. kr. 99,- i alle butikker) fram til 30. november. Den offisielle norske Topp 40 Album-.listen (VG-listen) ekskluderer dessverre alle album som selskapet har lagt ut i denne serien, så selv om den ikke selger seg inn på listen i første omgang, er derfor grunnen dobbelt så stor til å investere nå.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.