She’s Just Leavin’ – Slettes ikke dårlig!

She’s Just Leavin’ – Slettes ikke dårlig!

Platen er innspillt i Austin, Texas, i det kjente studioet Cedar Creek Recording, med en kjerne av norske musikere; Nils Halleland (gitarer), Jørun Bøgeberg (bass) og Anders Engen (trommer). Men her dukker også opp amerikanske elitemusikere som Andrew Hardin (Tom Russel, Midnight Choir), Dee Purkeypile og Fats Kaplin (Tom Russel).

Albumet holder høy standard mye takket være gode musikere, og ikke minst gode låtskrivere som f.eks. David Halley, Tom Russel og Buddy Mondlock som skrev den nydelige Comin’ Down In The Rain som finnes tolket av Nanci Griffith på mesterverket Other Voices | Other Rooms. Syv av albumets 14 låter er imidlertid skrevet av Tine Valland selv, noe som hun har gjort på et glimrende vis. Best beviser hun sitt låtskrivertalent på Mother Lode. Tine har en pen stemme, men med begrensninger. Hennes ungpikeaktige røst blir i lengden litt kjedelig å lytte til i lengden, og det store anntallet av midtempolåter gjør platen en smule uspennende. Det hadde gjort seg med litt større variasjon på nettopp dette området.

Andrew Hardin har produsert platen, og han kunne gjerne ha krydret platen med litt mer detaljrike og mer spennende arrangementer. Platens beste spor; Mineral Wells, er skrevet av Tom Russel og fremført av Tine i duett med den værbitte Texaneren Guy Clark. Alt i alt er She’s Just Leavin’ en svært bra debut fra Tine Valand.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.