Ugly Beautiful – Grusom eller vakker? Ja takk, begge deler…!

Baby Bird er først og fremst briten Stephen Jones med fire «medarbeidere». Tviler du på hva dette går i så hør etter nå: Ugly Beautiful er Baby Bird’s sjette album på omtrent et år! Hvorfor du ikke har fått dem med deg, kan enkelt forklares i at de fem første kun er trykket opp i svært begrensede antall, så i så måte må Ugly Beautiful ansees å være den offisielle debutplaten til Baby Bird, da det her ikke finnes noen nedre grense i opplaget.

Du har muligens gått rundt i sommer og nynnet på den melodiøse hit-singelen Goodnight, eller nå nylig på den like forførende og snille poplåten You’re Georgeous. – to låter som er representative for albumets musikalske profil. Men ikke vær trygg, for under overflaten lurer det et vidt spekter av stilarter som er krydret med tekster som ikke alle vil karakterisere som «nusselige», selv om de musikalsk sett kan virke slik. Eller som de sier det selv: «… we are five men, five big brick shithouses playing delicate songs with puppy-soft fingers…» ! Og delikat er det så absolutt.

Tidligere nevnte Goodnight vil helt sikkert florere høyt hos mange når årets beste singler skal rangeres, mens platen forøvrig består av: Fengende Candy Girl, råe Jesus Is My Girlfriend, småpsykedeliske I Didn’t Want To Wake You Up og enda mer psykedeliske King Bing, de to vakre sporene Dead Bird Sings og July, forføreriske Atomic Soda (som tatt ut av Pink Floyds The Wall), popperlene You’re Georgeous og Cornershop, tilsynelatende søte Bad Shave 2, lett ironiske You & Me, nydelige frekke 45 & Fat, sprøe Too Handsome To Be Homeless samt den selvtitlede og underlige Baby Bird.

Uansett stilart og frekkhet, fungerer Baby Bird like godt på alle områder. Albumet Ugly Beautiful er alt hva det gir seg ut for å være: an album of songs to annoy, enjoy and employ God with (sitat), bestående av forstyrrede kjærlighetssanger (som også står på coveret – med bitteliten skrift!). Om det er verd en investering? Definitivt!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.