Scroll To Top

Epiphany: The Best Of Chaka Khan – Yvette Marie’s helligtrekongersdag!

Artister: Sjangre: ,
Karakter

Fram til 1978 var Chaka Khan var opprinnelig vokalist i jazzrock bandet Rufus, før hun gikk solo, for så å gjenforenes med dem i 1983 i anledning en konsertturne. Låtene som finnes på Epiphany: The Best Of Chaka Khan, er alle tatt fra hennes solokarriere med unntak av et par som er fra live-albumet Rufus And Chaka Khan Live: Stompin’ At The Savoy (1983). I tillegg til 11 gamle låter, har Chaka gått i studio igjen i anledning Epiphany -samlingen, for å gjøre fem nye spor som er å finne som bonusspor på platen.

Chaka Khan har et forsåvidt spennende repetoar å plukke fra, enkelte av sporene er rene klassikerne, som Ain’t Nobody og I’m Every Woman, mens de fleste av balladene hennes ikke er annet enn klissete av den typiske amerikanske standaren: svært så kjedelige! Midt i mellom finner vi den jazzete Chaka Khan, som jeg personlig har mest sans for. Hun har en flott stemme, som ikke kommer til sin rett i de mer ordinære pop-låtene som preger dette albumet i altfor stor grad. Det bør samtidig nevnes at det er Chaka selv som har valgt ut hvilke spor som skal være med her, så vi har kanskje ikke så mye vi skulle ha sagt tross alt. Synd, for en Best Of-samling fra denne dama kunne ha blitt så mye mer!!

Om skribenten

kommentarer