Inspiration – Svenskjävel…!!!

Inspiration – Svenskjävel…!!!

Yngwie Malmsteen er en (opprinnelig) svensk gitarist som har hentet det meste av sin inspirasjon fra Deep Purple-gitaristen Ritchie Blackmore, såvel musikalsk som utseendemessig. Inspiration er en plate som utelukkende består av coverlåter. Her får vi fire Purple-låter (Pictures Of Home, Demon’s Eye, Mistreated og Child In Time), samt låter fra Rainbow, Kansas, Rush og nærsagt selvsagt Jimi Hendrix. Det er med andre ord svært så tunge saker Malmsteen serverer oss her.
At Yngwie Malmsteen kan traktere Fenderen sin er det ingen tvil om, men kjære Yngwie: Dette har vi jo hørt mye bedre før! Deep Purple låter bedre med Deep Purple! Hendrix kreves å bli respektert, ikke maltraktert, og Kansas var rett og slett et dårlig band(!). Nei, kjøp heller Machine Head med Deep Purple, så får du valuta for pengene! Det er god hardrock det!!

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.