The Blue Moods Of Spain – Kan knapt beskrives med ord

The Blue Moods Of Spain – Kan knapt beskrives med ord

Under det noe misvisende navnet Spain, skjuler det seg fire unge amerikanske herrer med sans for blått. Spakene styres av sjefsspanjol Josh Haden (sønn av jazzbassist Charlie Haden og bror av Petra og Rachel i that dog), på vokal og bass, Ken Boudakian på gitar og tangenter, Merlo Podlewski på gitar og Evan Hartzell på slagverk. Sammen har de laget en plate hvor tittelen alene sier det meste: The Blue Moods Of Spain. Melankolien er dyp blå, men allikevel ikke depressiv.

Arrangementene er snedig surret rundt Haden’s bass (og vokal), og resultatet er overbevisende dystert, om det kan sies på den måten. Britiske Tindersticks var inne på noe av det samme i fjor med deres flotte selvtitulerte plate, men ble på et vis noe dystrere enn hva Spain er her. Stemningene på The Blue Moods Of Spain er elegant utformet, på sitt monotone vis.

Vakkert er det så til de grader, så du nesten får lyst å felle en tåre eller to! Det hersker nærmest en religiøs stemning over materialet, og særlig kommer dette fram i avsluttningssporet Spiritual, som må være noe av det flotteste som har blitt servert innen «blå musikk» siden Jeff Buckleys formidable tolkning av Leonard Cohen’s Hallelujah på Grace (1994).

The Blue Moods Of Spain er en plate som du ikke bør overse i platesjappenes platehyller! Det burde vært en obligatorisk investering før du får investere i noe annet på markedet! Spain har rett og slett levert et av tiårets flotteste produkter.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.