Tideland – Spennende møte mellom stemmer og tradisjoner!

Tideland – Spennende møte mellom stemmer og tradisjoner!

Rita Eriksen og Dolores Keane fremfører seks sanger hver, samt en duett som er skrevet for anledningen; The Great Northern Ocean. Rita synger for det meste nynorske tekster, mens Dolores veksler mellom engelsk og keltisk språkbruk. Utvalget er tolket med en vinkling som synliggjør med all ønskelig tydelighet, fellestrekk mellom norsk og irsk folkemusikk.

Det er oppsikstvekkende hvordan musikerne har fått til en blanding av norsk og irsk på forskjellige vis på Tideland. Den helnorske hardingfelen er f.eks. benyttet i den typiske irske tradisjonelle sangen Thuas Ag Gort A Chármáin. På samme vis brukes irske akkopagnementer til flere av de norske melodiene (som i Den Dag Kjem Aldri).

Rita Eriksen synger fantastisk godt på alle de norske sangene, og den mørke røsten til Dolores Keane fungerer som en fin kontrast på annenhvert spor. Musikerne skal også ha ros for nydelig fremførelse, og særlig er gitararbeidet gjennomført! Det er ikke å komme utenom at gitar-guru Knut Reiersrud er med på å prege denne produksjonen med sine glimrende håndteringer av diverse strengeinstrumenter!

Tideland
kunne utmerket godt ha blitt to individuelle plateutgivelser, men kombinasjonen er allikevel viktig for å fremheve fellestrekkene ved de to lands tradisjonelle musikkarv. Produsent Erik Hillestad har atter en gang slått til med et fortreffelig produkt for kvalitetsselskapet Kirkelig Kulturverksted. Tideland anbefales på det sterkeste!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.