Sackcloth’n’Ashes – Spennende cowboy-trio fra Denver, Colorado

Sackcloth’n’Ashes – Spennende cowboy-trio fra Denver, Colorado

Du må ta til deg igjen alle motforestillinger som skulle ha oppstått, for her har vi å gjøre med noe nytt og spennende! 16 Horsepower er et annerledes cowboyserband!

16 Horsepower ble dannet i 1992, og består av Yves Tola (slagverk), Keven Soll (bakgrunnsvokal og hjemmelaget akustisk bass!) og vokalist og frontfigur David Eugene Edwards (også banjo og slide-gitar). Kombinasjonen av de tre er en ny musikalsk opplevelse. De er tydelig influert av cowboy-kulturen, men likefullt opptatt av urbane indie-produkter (gjerne britiske!).

Edwards vokal skiller seg kraftig ut fra dem det er naturlig å sammenligne med. Han høres ut som en undergrunnsartist fra en europeisk storby, mens musikken er alt milevis unna det man kaller vanlig country & western! Noen vil kanskje velge å kalle stilen for en slags country-punk, uten at jeg føler at det er helt relevant for dette produktet.

Linjer kan trekkes til såpass forskjellige ting som Wall Of Woodoo, Grant Lee Buffalo, The Smiths og Theatre Of Hate. Du vil også finne rester av Seattle-rocken såvel som en Nick Cave’sk uttrykksform. Spennende er det ihvertfall, og jeg regner med at trioen vil bli lagt merke til i tiden fremover!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.