Hellige Natt – Får frem julens opprinnelige budskap

Hellige Natt – Får frem julens opprinnelige budskap

I år heter unntaket Elizabeth Norberg-Shulz, som med sin fantastiske stemme leverer årets obligatoriske juleplate. Hellige Natt er innspilt i kirken Maria Am Mösl i Arnsdorf, Østerrike i løpet av noen høstddager september.

Litt artig å tenke på at orgelet som ble brukt ved urframførelsen av verdens mest kjente julesang Stille Nacht (Glade Juls opprinnelige tittel), også er benyttet på denne innspillingen. Det originale arrangementet er også ivaretatt, med tanke på at sangen opprinnelig ble skrevet for sopran og orgel.

Elizabeth tolker et par av de aller kjæreste julesangene; Stille Natt, Jeg Synger Julekvad, Det Kimer Nå Til Julefest og O, Helga Natt, godt krydret med mindre standardiserte sanger som, Kling No Klokka, Gammel Mariavise, Et Lite Barn Så Lystelig, Ave Maris Stella og O Sanctissima. Samtlige er fremført på et forholdsvis utradisjonelt vis, i alle fall dersom man sammenligner dem med hva som ellers preger markedet på denne tiden av året.

Produsent Erik Hillestad har igjen brukt sine krefter på en spesiell produksjon som har resultert i atter et fantastisk album fra Kirkelig Kulturverksted! Hellige Natt bør snurre i enhver norsk CD-spiller denne julen – med andre ord et pliktkjøp!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.