Second Toughest In The Infants – Måtte framtiden tilhøre underverden…!

Second Toughest In The Infants – Måtte framtiden tilhøre underverden…!

Jeg er redd for at Leftfield, The Prodigy og The Chemical Brothers alle vil få problemer med å overgå Underworld når de kommer med nye album i året som kommer. Dette fordi at Second Toughest In The Infants er noe av det tøffeste som sjangeren har oppfostret – så langt.

Underworld er tydelig urbane i sin stil, og vinner stort på sin anonymitet med sitt «ikke-image»! Det hører liksom med at musikere av denne typen skal holdes «hemmelige», da dettte er musikk som taler for seg selv, uten at eksponering av artisten(e) bak skal være nødvendig. Underworld presenterer elektronikk og rytmer på et vis som får meg til å tenke på gamle klassiske komponister som Mozart og Bach. På et vis får denne platen meg til å føle at omgivelsene mine er ytterst behagelige! Det er som om jeg ser alt i et nytt lys, liksom!

Albumet er i seg selv en gigantisk lytteopplevelse, som også får meg til å tenke på 80-tallsartister som Visage (To Dream Of Love fra Juanita ) og Prefab Sprout (Born Slippy (Nuxx) ) – selv om det musikalske lydbildet allikevel er milevis fra referansene. At Kraftwerk og Depeche Mode har inspirert Underworld er heller ikke til å komme utenom, selv om stoffet på platen absolutt snakker for seg selv. Second Toughest In The Infantsforeligger nå i en spesialutgave hvor du får med singelen Born Slippy (Nuxx) på egen bonus-CD, og takk for dét!

Underworld dukket egentlig allerede opp tidlig på 80-tallet som Freur, og kan beskrives som veteraner i techno-sjangeren. Men det er først nå, på siste halvdel av 90-tallet de virkelig vet å lage gjennomførte gode plater! Second Toughest In The Infants lar seg nesten ikke beskrive med ord, den må høres! Det beste av alt, er at dette bare blir bedre og bedre for hver gang det spilles! Jeg vil til slutt også påpeke at dette ikke bare er for techno-freaker, men for alle som kan tåler musikk med synthesizerne som hovedinstrument!

Kom så, sett på deg hodetelefoner med dette albumet på spilleren, lev deg inn i underverden og se at du befinner deg i en transe av lyder og rytmer som du aldri ønsker å bli ferdig med!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.