Razorblade Suitcase – When you’re BIG in America…!

Kvartetten Bush flyter på en usedvanlig høy Nirvana-føring. Det er nemlig ikke lite på Razorblade Suitcase som ikke minner om Cobain & co. Det kan nærmest virke som om Bush er snytt ut av jakkeermet til det tidligere regjerende grunge-bandet, og suksessen ser ut til å være et resultat av nettopp dette, uten at jeg skal begi meg ut på en nærmere forklaring på fenomenet!

Razorblade Suitcase har blitt et middelmådig produkt, som muligens hadde imponert mer dersom det hadde blitt utgitt i 1990, isttedet for 1996! Det er for høy Seattle-faktor enn hva jeg egentlig kan like her, for det er hevet over enhver tvil at grungen så og si er død ved inngangen til 1997! Band som beveger seg på disse «jaktmarker» bør etterhvert vurdere hvor mye mer vi trenger i sjangeren. Mens band som Soundgarden og Pearl Jam med sine siste plater vist at de kan ta ett skritt videre, ser det ut som at Bush (og for all del; flere med dem) står på stedet hvil i forhold, og det hele blir en svak kopi av det som engang var noe stort, når man ser på sjangeren som helhet! Bush har en tendens til å ligne for mye på sine «stamfedre», og resultatet blir dessverre ikke interressant nok til at det gjør meg engasjert i noe særlig stor grad, muligens med unntak av enkelte riff og strofer som dukker opp innimellom.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.